hr en si de

Naše usluge

NOVI PRISTUP LIJEČENJA U STOMATOLOGIJI ZA ZDRAVE ZUBE CIJELI ŽIVOT

Zahvaljujući znanosti, stomatologija se nastavlja mijenjati.

Sjećamo se još „ere vađenja“,bolnih i karijesom rastočenih zubi?

Eru vađenja naslijeđuje koncept restauracije zubi ispunom ili krunicom. Razvojem svemirske tehnologije, dentalne industrije su je iskoristile za izradu pribora koji služe za čišćenje i punjenje kanala u zubima. Istovremeno su molekularni biolozi indetificirali mikroorganizmer odgovorne za nastanak karijesa i upale zubnog mesa. Tako se razvila ciljana preventiva. Danas se koncept liječenja mijenja u minimalno invazivan postupak ili posve neinvazivan.

Rezultat toga je zadržavanje vlastitih zuba do u duboku starost. To više nije vizija nego stvarnost! Zubi su i tako programirani, zar ne?

Danas 80 godišnjaci imaju oralno zdravlje kao nekad 60 godišnjaci!

Najnovije metode prevencije i liječenja temeljene na znastvenim postignućima oduvijek su bila temelj naše prakse. Nove spoznaje i potvrda povezanosti lošeg oralnog zdravlja i ozbiljnih zdrastvenih problema. Bakterije iz plaka dospijevaju u krv i pomažu nastanak ateroskleroze, glavnog uzroka srčanog i moždanog udara, preranog poroda, niske porođajne težine, upale srčanog mišića, poliarttritisa, respiratornih infekcija, upale pluća i dijabetesa također su povezane s parodontnom bolesti.

Stoga nam je dužnost i odgovornost da damo poticaj odlasku na preventivni kontrolni pregled.

  
Suglasan/na sam se moji podaci koriste u svrhu kontakta za pregled.