hr en si de

Ljepota usta

Zdravlje i ljepota usta i zubi dio su sveopćeg tjelesnog i duševnog zdravlja. Skladnost i ljepota zdravog osmijeha pridonosi stjecanju samopouzdanja što je izuzetno važno u privatnom i poslovnom životu svakog čovjeka.

Tajna zdravog i lijepog osmijeha ponajprije je u zdravim, čistim i njegovanim ustima.

Svijest o nužnosti brige za zdravlje ponukala je stručnjake Svjetske zdravstvene organizacije da 1994. godinu proglase godinom oralnoga zdravlja te da tako istaknu važnost i značenje temeljnog zdravstvenog odgoja i osmišljene zdravstvene zaštite.

Što možete očekivati ako odete kod svog liječnika stomatologa?

Pogledajte se u ogledalo. Nasmiješite se. Vaš osmijeh govori sve o Vama. Niste dobro raspoloženi? To čak otkriva i Vaš osmijeh. Vaši mišići na licu su zgrčeni, osmijeh usiljen. Vaše je loše raspoloženje nemoguće prikriti. Možda su tome uzrok i Vaši žuti, pokvareni zubi, nenjegovane desni ili zadah iz usta. Razmislite malo. Još nije kasno da sve to promijenite. Možda je to prvi korak u rješavanju i nekih drugih privatnih i poslovnih problema koji Vas muče.

Iako u želji da dobro izgledaju prednjače poznati ljudi, danas je sve više "običnih" ljudi koji veliku pažnju posvećuju ustima i zubima, svome zdravlju.

S potpunim zubalom žvačemo sa sigurnošću, s potpunim zubalom besprijekorno izgovaramo, s lijepim zubalom smijemo se bez bojazni da će nam to nagrditi lice, lijepa usta su poželjna, pa ih svatko želi imati.

Temeljem brojnih stručnih i znanstvenih dostignuća, te posljedičnim razvojem stomatološke struke, briga o zdravlju usne šupljine postala je konačnim ciljem rada brojnih stručnih timova.

Oralno zdravlje nedvojbeno je preduvjet zdravlja cijelog organizma. Ono se temelji na:

  • oralnoj higijeni,

  • ispravnoj i uravnoteženoj prehrani,

  • redovitim kontrolnim pregledima i nužnom liječenju.

Onama -iztiska

  
Suglasan/na sam se moji podaci koriste u svrhu kontakta za pregled.