hr en si de

BRUSHIES - igračka koja pretvara pranje zubi u zabavu

Ove godine na tržištu pojaviti će se nova igračka koja uči djecu kako pravilno prati zube. Brushies se sastoji od plastične igračke, pingvina, koji se pričvrsti na bilo koju četkicu za zube. Ona se pomoću bluetooth-a povezuje sa Brushies aplikacijom koja se može besplatno skinuti i jednostavno instalirati na pametne telefone i tablete. Kada je dijete spremno za pranje zubi, treba samo ući u igricu i započeti sa četkanjem.

Brushies -slika


Igra se sastoji od balona koji se za vrijeme četkanja stalno napuhuju i potiču djecu da nastave četkati zube.

Brushies-igra

Nakon dvije minute, igra završava, a djecu čeka nagrada u obliku još jedne igrice koja također traje samo dvije minute. No, da bi dobili tu nagradu moraju prvo četkati zube.

Na taj način, djeca su motivirana za pranje zubi i to više nije samo mrska obveza, nego nešto čemu se vesele. Isto tako, podaci koje pingvin skuplja, prikazuju se u statistici pranja, koja roditeljima pokazuje da li su njihova djeca oprala zube.

Bitno je napomenuti da je u razvoju ovog proizvoda ostvarena suradnja sa stomatolozima, ali i pedagozima. U daljnjem razvoju planira se još bliža suradnja sa dentalnom industrijom, budući da su u razvoju nove, kompliciranije igre koje će biti dizajnirane tako da potaknu djecu da četkicom dohvate svaki kutak njihovih usta. U planu je i verzija za odrasle, te posebna verzija za stomatologe koji će u svakom trenutku moći znati koliko redovno njihovi pacijenti peru zube.

Brushies je jedinstven proizvod koji potiče dentalnu higijenu kod najmlađih, a izuzetno je važno istaknuti da je ovaj proizvod većinom osmišljen i dizajniran u Hrvatskoj.

  
Suglasan/na sam se moji podaci koriste u svrhu kontakta za pregled.